نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی مدیریت آموزش عالی را فاقد توانایی لازم برای هدایت میل مشارکتجویی دانشجویان دانست.
محمد حسین فرهنگی به خبرنگار خبر۲۴، گفت: اگر مجموعه نظام آموزشی بتواند مشارکتجویی دانشجویان را به سمت صحیحی هدایت کند میتواند موفق بوده و دستاوردهای خوبی داشته باشد اما مدیریت حاکم بر آموزش عالی فاقد این توانایی است و این به معنای آن نیست که مدیران آن در گذشته چنین مهارتهایی را داشتهاند، بلکه آنها هم در حوزه بهداشت و درمان و هم در حوزه علوم و تحقیقات آمادگی این کار را ندارند.
وی با گلهمندی از سیستم آموزشی، فعالیت آموزش عالی را آموزش با نواقص فراوان در کنار پژوهش ضعیف خواند و گفت: طرف مخالف انقلاب و نظام دنبال شیوههای مناسب خود است و سعی دارد مشارکت دانشجویان را به سمت مخالفت با نظام و براندازی آن هدایت کند اما آموزش عالی برای دانشجویان و جنبش سیاسی برنامهای ندارد و حرکتی در این زمینه از سوی آنها دیده نمیشود و طبیعی است مدیریت عالی با این رویکرد در این زمینه موفق نخواهد بود.
این نماینده مجلس در ادامه افزود: طبیعی است مخالفان نظام با رویکردهای خود به جایی نمیرسند چون دانشجویان ما باهوشتر از آن هستند که در دام چنین افکاری بیفتند هرچند گاهی ممکن است در برخی مقاطع تخلیه هیجانات در این مسیر رخ دهد اما در نهایت دانشجو دنبال چنین رویکردی نیست.
نایب رئیس اول کمیسیون تدوین آییننامههای داخلی مجلس با تأکید بر اینکه تشکلهای دانشجویی میتوانند جایگاه ویژهای داشته باشند، اذعان داشت: بسیج دانشجویی به شرط خروج از قالب نهاد دولتی و حکومتی و مشروط بر اینکه این نهاد را بهعنوان فرصتی برای انواع استفادههای شخصی قرار ندهد و آنجا را پایبند به آرمان شهدا و آرمان بسیج قرار دهد میتواند نقش اثرگذاری داشته باشد.
فرهنگی با بیان اینکه سایر تشکلهای دانشجویی نیز مشروط بر اینکه این تشکلها را بهعنوان مقدمه استفادههای جانبی قرار ندهند و از بیرون هدایت نشوند میتوانند وظیفه مهم خود را به انجام برسانند، آسیبشناسی را مناسبترین پیشنهاد برای بررسی این موضوع برشمرد.
به گفته فرهنگی، دانشجو به لحاظ شرایط تحصیلی و سنی در موقعیتی است که دنبال مشارکت است، بنابراین میتوان گفت دانشجو به دلایل مختلف و از زوایای مختلف مشارکتجو است.
وی افزود: یکی از بارزترین انواع مشارکت برای دانشجویان، مشارکت در حوزه سیاسی است که میتواند اثرات مهمی در درون و بیرون دانشگاه و حتی در کشور داشته باشد.
این نماینده مجلس ابراز داشت: دانشجوی سیاسی کسی است که خواهان مسائلی فراتر از نیازهای عادی روزمره و حتی بالاتر از نیازهای اجتماعی است و میخواهد در تعیین سرنوشت خود ورود داشته باشد.