عضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت: عدم کسری بودجه سال ۱۴۰۱ نقطه قوت آن نیست بلکه ناشی از عدم تحقق هزینههاست.
رضا آریانپور در گفتوگو با خبر۲۴ پیرامون برخی اظهارات مبنی بر عدم وجود کسری در بودجه سال ۱۴۰۱، گفت: مسئولان سازمان برنامه و بودجه و همچنین برخی نمایندگان مجلس مهمترین نقطه قوت بودجه ۱۴۰۱ را عدم کسری آن دانستند؛ در حالی که اینطور نیست. ما اطلاع داریم در بخش درآمدی بودجه، درآمدهای دولت طبق آنچه پیشبینی شده بود حاصل شده اما در بخش هزینهها بهخصوص در بحث تملک و داراییها متأسفانه هزینه و تخصیص خوبی انجام نشده است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس اظهار داشت: در برخی از شهرستانها و استانها تخصیص در حد ۱۰درصد بوده و بنابراین نمیتوان عدم کسری بودجه ۱۴۰۱ را بهعنوان یک نقطه قوت دید.
وی افزود: زمانی میتوان عدم کسری بودجه سال گذشته را نقطه قوت دید که هم درآمدها و هم هزینهها محقق شده باشد و در عمل ببینیم بخش تملک، داراییها و پروژههای عمرانی همه به خوبی انجام شده باشد.
آریانپور بیان کرد: به نظر میرسد دولت در بودجه ۱۴۰۲ نیز همین رویه را در پیش گرفته و بهجای انجام پروژههای عمرانی، تملک و داراییها بیشتر روی بحث هزینههای عمومی تأکید دارد.
وی همچنین با انتقاد از دخل و تصرف زیاد در بحث بهداشت و درمان افزود: بسیاری از تکالیف قانونی که در بودجه امسال وجود داشت در بودجه 1402 حذف شده است.
این نماینده با ابراز نگرانی از احتمال قرار گرفتن نظام سلامت کشور در معرض خطر، اذعان کرد: سهم وزارت بهداشت در برخی از مواردی که میتوانست برای این بخش درآمدزا باشد مانند یک درصد ارزش افزوده، ۱۰درصد هدفمندی یارانهها و مالیات بر دخانیات در بودجه دیده نشده و بخش زیادی از این درآمدها بهعنوان هزینه برای سایر حوزهها در نظر گرفته شده که این میتواند برای بخش سلامت مملکت مشکلساز باشد.
آریانپور دربارهی پیشبینی برنامههای اجرایی آینده در حوزه بهداشت و درمان مطرح کرد: پیشبینی شده در سال آینده حداقل ۱۰هزار تخت بیمارستانی به بهرهبرداری برسد و این اقدام نیرو و تجهیزات زیادی نیاز دارد و همچنین دولت تصمیم دارد پروژه سنگین و عظیم پزشک خانواده در سال آینده را بهطور کامل و در کل کشور اجرایی کند. قطعاً با اعداد و ارقامی که در بودجه دیده شده نمیتوان چنین اقداماتی را انجام داد و اجرای آن با چالش همراه خواهد بود.
این نماینده مجلس با ابراز ناراحتی از عدم اختصاص بودجه مناسب برای حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج تاکید کرد: باید ابعاد مختلف بودجه در کمیسیون مربوطه بررسی و نهایتا تصمیمگیری شود که آیا بودجه به همین صورت قبول خواهد شد و در صحن مطرح میشود یا اینکه ممکن است نمایندگان به این نتیجه برسند تا لایحه بودجه را بهمنظور تغییرات و اصلاح به دولت برگردانند.