عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: با کشورهايی که ارتش، قوای نظامی و حاکمیت ما را به سخره بگیرند، رفتار متقابل میکنیم؛ چون عرصه روابط بینالملل عرصه منافع متقابل و رفتار متقابل است.
جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتوگو با خبر۲۴ گفت: ما روابط و رفتارمان در قبال اروپاییها را بر پایه دو اصل منافع و رفتار متقابل که دو اصل پایهای در روابط بینالملل است تنظیم میکنیم و هر رفتاری که با ما در پیش بگیرند که به منافع ما آسیب بزند ما نیز همان رفتار را در پیش میگیریم.
نماینده تربت جام ادامه داد: سپاه یک گروه مسلح غیردولتی یا یک گروه تروریستی نیست؛ بلکه ارتش ملی ما است و هیچ کشوری نمیتواند ارتش ملی کشورهای دیگر را تحت عنوان گروه تروریستی تحریم و به استناد مجموعهای از گزارشهای نادرست روابط خود را با آن کشور تحتالشعاع قرار دهد.
به گفته وی، اروپاییها تحتتأثیر مجموعهای از گزارشهای نادرست و توهماتی که خود غربیها و رسانههای آنها ساختهاند روابط خود را با کشور بزرگی مانند ایران که کشوری اثرگذار در مسائل خاورمیانه است، تحتالشعاع قرار میدهند.
وی توضیح داد: متأسفانه اتحادیه اروپا در خصوص ایران، دچار یک خطای راهبردی شده است و آمریکاییها با اشتباهات خود اروپا را هم همراه خود به یک مسیر بیبازگشت میبرند.
رحیمی جهانآبادی افزود: نتیجه اقدامات آمریکا مبنی بر اعلام سپاه در فهرست گروههای تروریستی، خروج از برجام و تحریم ایران اين شد که در ادامه آمریکا خاورمیانه را از دست داد و در کل خاورمیانه چین در حال جایگزین شدن به جای آمریکاست.
این نماینده مجلس تصریح کرد: آمریکاییها با مسیر اشتباه خود در حال زمینگیر کردن اروپا در خاورمیانه هستند و فرصتهای عظیم اقتصادی را از کشورهای اروپایی برای همکاری در عرصههای مختلف در خاورمیانه میگیرند و چین را جایگزین خود میکنند.
این نماینده معقتد است بخش عمده این تصمیمات ناشی از فضاسازی رسانهای صهیونیستها و گروههای ضد انقلاب، معاند، احزاب و منافقین است و اروپاییها با این رویه پیش از اینکه ما را متضرر کنند، به منافع متقابل خود در منطقه خاورمیانه آسیب خواهند زد.
رحیمی جهانآبادی اظهار داشت: اگر اروپاییها آدرس گروههای تروریستی را میخواهند باید در کشور آلبانی و در سازمان منافقین دنبال آنها بگردند که تا الان بیش از ۱۷هزار شهروندان ما را کشتهاند و در جنگ عراق و ایران، علیه مردم خودشان جنگيدند و الان بیخ گوش خود اروپاییها در حال فعالیت هستند.
وی تأکید کرد: سپاه نیروی نظامی ما است که از آب و خاک و امنیت ما دفاع میکند و در زمانی که خاورمیانه و اروپا توسط داعش تهدید میشد و داعش میتوانست تبدیل به یک بلای جهانی شود، این سپاه قدس، یکی از شاخههای سپاه پاسداران، بود که با تقدیم جان جوانان و فرماندهان ارشد خود تمام توان خود را برای حفاظت از امنیت ایران، منطقه و جهان گذاشت.
استاد روابط بینالملل دانشگاه بیان کرد: سپاه پاسداران به این دلیل مورد هجوم غربیها قرار گرفته که آنها احساس میکنند سپاه یکی از ابزارهای قدرت نظام جمهوری اسلامی است و میخواهند این نظام را تضعیف کنند تا در پای میز مذاکره، ایران را در موضع ضعف قرار دهند.
وی در ادامه مطرح کرد: واقعیت امر این است که در تصور ذهنی آمریکاییها و اروپاییها ایران، ایران گذشته و متعلق به زمانی است که مستشاران آمریکایی ارتش و امورات آن را اداره میکردند. ایران علیرغم ۴۰ سال تحریمهای کمرشکنانهای، که میتوانست هر کشور و هر نظام سیاسی اقتصادی را از هم بپاشاند، نه تنها کمر خم نکرده بلکه اکنون قدرت اول موشکی و پهبادی است و بیشترین نفوذ را در کشورهای منطقه دارد. این تصور برای آنان ممکن نیست.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: ایران همچنان سر پا است و در مقابل غرب قدرتنمایی میکند و پذیرش این واقعیت برای طرف غربی سخت است.
وی در خصوص مواضع رهبر انقلاب پیرامون مذاکرات ایران با غربیها خاطر نشان کرد: در جامعه خود ما، انتقادات زیادی درباره اینکه چرا رهبری به ما اجازه مذاکره با آمریکا را نمیدهد یا چرا رهبری به غرب بیاعتمادند وجود داشت و این مسئله در بین طیف دانشگاهی و برخی مسئولین زیاد مطرح میشد. ما در جریان برجام با آمریکا مذاکره مستقیم کردیم و همه خواستههای غرب در بحث غنیسازی، سانتریفیوژها، نظارتهای پادمانی و نظارت آژانس را پذیرفتیم و کوتاه آمدیم اما نه غرب نه افکار عمومی جهانی و نه حتی در داخل کشور کسی وجود ندارد که بتواند پاسخ و دلایل خروج آمریکا از برجام را به ما بدهد و بگوید آمریکا به چه دلیل از برجام خارج شد یا به چه دلیل اجازه ندادند در خاکمان سرمایهگذاری انجام شود و چرا مجدداً ایران را تحریم کردند و به چه دلیل به تعهدات و امضای خودشان پایبند نبودند و در طرف مقابل ما از کدام اصل برجام تخطی کردیم؟
رحیمی جهانآبادی اذعان کرد: غرب جنگی را علیه ایران شروع کرده و مهمترین علت آن هم این است که آنها در خاورمیانه کشور قدرتمند و اثرگذار و کشوری بالاتر از اسرائيل و متحدان خودشان نمیخواهند چون نیاز به این دارند که خاورمیانه را تحت سیطره خود داشته باشند.
وی ابراز کرد: به عنوان یک دانشآموخته عرصه علوم سیاسی معتقدم غرب در مورد خاورمیانه بد میفهمد، بد عمل میکند، منافع خود را به خطر میاندازد و دو دستی خاورمیانه را به چین و روسیه و قدرتهای رقیب آمریکا در منطقه واگذار میکند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اگر ما اشتباه میکنیم پس دلیل شکست آمریکا در افغانستان و رها کردن افغانستان در دست طالبان چیست؟ آنجا که ایران حضور نداشت. اگر ما اشتباه میکنیم بگویند پس از میلیاردها دلار هزینه و از دست رفتن جان صدها سرباز آمریکایی در عراق، اکنون حوزه نفوذ آمریکا در عراق کجاست و در کجای عراق میتواند تعیین تکلیف کند؟ یا با وجود میلیاردها هزینه برای دفاع از رژیم صهیونیستی اکنون قدرت این رژیم در جهان عرب و در خاورميانه کجاست؟ در مقابل حزبالهی که نه در جایگاه دولت است، نه منابع نفتی دارد و نه در روابط بینالملل به عنوان یک قدرت خاص در نظر غربیها شناخته میشود، آیا توانسته امنیت خود را حفظ کند؟
وی در پایان متذکر شد: واقعیت این است که غرب، مسیر بدفهمی و کجفهمی خود را ادامه میدهد و علاوه بر آسیب به منافع خود به منافع ملت ما نیز آسیب میزند.