تاریخ انتشاردوشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
نائب رئیس انجمن اقتصاد ایران گفت: وقتی قیمت‌ها و دستمزدها به هر دلیلی‌ افزایش پیدا می‌کنند دیگر به آسانی به حالت قبلی خود برنمی‌گردد‌.
قیمت‌های افزایش یافته، به حالت قبل بازنمی‌گردد/ اقتصاد به شکل دستوری کنترل نمی‌شود
فرشاد پرویزیان‌، نائب رئیس انجمن اقتصاد ایران، در گفت‌وگو با خبر۲۴ گفت: متأسفانه قیمت‌‌ها چسبندگی به سمت بالا دارند و راهکار کنترل آن از راه دستوری و نظارتی دولت نمی‌گذرد‌. اگر قرار بود قیمت‌ها با دستور دولت کنترل شوند، دولت دستور کاهش قیمت‌ دلار را صادر می‌کرد اما اقتصاد با دستور درست نمی‌شود؛ بلکه سازوکار و نظام اقتصادی باید اصلاح شود تا بالا بودن قیمت‌ها در بازار به صرفه نباشد و قیمت‌ها کاهش پیدا کنند.

وی افزود: دولت باید از قیمت‌های دستوری پرهيز و از فضای رانتی و سفته‌بازی در اقتصاد جلوگیری کند؛ چراکه با این اقدامات بازار خودبه‌خود تنظیم می‌شود و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند‌.

این‌ كارشناس علوم اقتصادی بیان کرد: تورم و انتظارات تورمی دو مقوله متفاوت از یکدیگر هستند. تورم، ناشی از افزایش قیمت مقادیر حقیقی‌ کالاهاست‌ و انتظارات تورمی‌ انتظاراتی است‌ که مردم و فعالان اقتصادی از قیمت‌ها در آینده دارند‌.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: گشایش‌های سیاسی مانند بازگشایی سفارت ایران و عربستان و برقراری روابط بین دو کشور آتش انتظارات تورمی را خاموش می‌کند و نسبت به ثبات سیاسی در آینده ایجاد امیدواری می‌کند.

پرویزیان تصریح کرد: ارتباط با عربستان نشان می‌دهد ما در حال نزدیک شدن به ثبات سیاسی و برقراری ارتباط با جهان هستیم؛ بنابراین انتظارات تورمی و انتظار افزایش قیمت در آینده در ذهن مردم تا حدودی مهار و مدیریت می‌شود اما این به آن معنا نیست که قیمت‌‌ها بلافاصله کاهش یابد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: کمترین دستاورد مهار انتظارات تورمی این است که مردم هجوم به خرید دلار و طلا نمی‌برند. در نتیجه قیمت‌ دلار و طلا مدام افزایش پیدا نمی‌کند و هزینه تمام‌شده تولید و بخش‌های واقعی اقتصاد نیز افزایش پیدا نمی‌کند.

انتهای پیام/
24-news.ir/vdchwinzw23niqd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما