تاریخ انتشاردوشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۹
روزهای اخیر نخستین خبر ورشکستگی یکی از بانک‌های آمریکا به طور رسمی اعلام شد. این خبر اما تازه شروع اخبار ورشکستگی بانک‌های آمریکایی بود.
ورشکستگی زنجیره‌ای بانک‌ها در آمریکا/ اقتصاد ایالات متحده لب مرز فروپاشی
به گزارش خبر24، سیلیکون ولی نام اولین بانک ورشکسته آمریکایی بود که خبر آن در روزهای اخیر از سوی رسانه‌های بین المللی منتشر شد. طبق برخی گزارش‌ها این رویداد طی ۱۴ سال اخیر بی‌سابقه است و از زمان بحران بزرگ مالی در سال ۲۰۰۸ در آمریکا از جمله بزرگترین ورشکستگی‌های اقتصادی به شمار می‌رود.

برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند دخالت‌های بانک مرکزی آمریکا در برخی سیاست‌ها کلان بانکی منجر به رخداد چنین اتفاقی شده است. بانک سیلیکون ولی ماه‌ها قبل اقدام به خرید اوراق قرضه بلندمدت دولت آمریکا و سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن کرد. از طرفی بانک مرکزی آمریکا با هدف پایین آوردن نرخ تورم در کشور، برنامه‌ی افزایش نرخ بهره را با سرعت زیادی به اجرا گذاشت.

طبق نظر کارشناسان این اقدام منجر شد تا ارزش اوراق قرضه دولتی آمریکا به سرعت کاهش یابد و بخش قابل توجهی از سرمایه‌گذاری بانک‌های آمریکایی از جمله سیلیکون ولی از بین برود.

آن‌چه در این رویداد مهم به نظر می‌رسد این است که مشتریان این بانک نه سپرده‌گذاران خرد، بلکه سرمایه‌گذاران و صاحبان کسب و کارهای بزرگ هستند که بخش عمده‌ای از دارایی شرکت‌ها و کارخانه‌های خود را در این بانک سپرده‌گذاری کرده‌اند.

واکنش مقامات سیاسی آمریکا به این اتفاق با اظهارنظر بسیاری از متخصصین امر آمریکایی همراه بود و تعدادی از آنان اذعان کردند که جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، تنها به گفتاردرمانی در حل مشکلات بانکی این کشور بسنده کرده است.

دامنه این بحران‌ها که گفته می‌شود از دو دهه قبل بر اقتصاد آمریکا سایه افکنده است، حال به شرکت‌های بزرگ آمریکایی و حتی سایر بانک‌های این کشور رسیده است. برخی با اشاره به ناکامی روسای جمهور قبلی آمریکا در رفع بحران مالی و بانکی این کشور، تاکید دارند که ریشه این حوادث به لشگرکشی‌ها، جنگ‌افروزی‌های گسترده و تحریم سایر کشورهای جهان از سوی ایالات متحده برمی‌گردد.

مالیات‌دهندگان در آمریکا نسبت به هزینه‌کرد دولتشان در دست‌اندازی‌های مقامات این کشور در امور سایر کشورها و تلاش برای راه‌اندازی انواع کودتاها علیه سایر دولت‌ها معترض هستند. بسیاری بر این باورند که آمریکا نه تنها در عرصه نظامی در جنگ روسیه و اوکراین به علت حمایت نظامی از دولت اوکراین دچار خسارت‌های فراوان شده، بلکه حالا باید تاوان بحران‌های اقتصادی این اتفاق را هم در داحل خاک خود پس دهد.

طی همین اتفاقات بود که کاربرانی در شبکه‌های اجتماعی طی ویدئوهای مختلفی هشدار دادند دوره سلطه دلار در جهان به پایان رسیده و روند چندجانبه‌گرایی در اقتصاد جهانی رو به رشد است. تغییر موضع چند دولت عرب منطقه و توسعه روابط با دولت‌هایی چون چین هم گویای این موضوع است.

پس‌لرزه این حوادث منجر به این شد که کارشناسان اقتصاد بین الملل و حتی برخی مقامات اروپایی و هم‌پیمانان با ایالات متحده به این حقیقت اذعان که نسخه‌های اقتصادی آمریکا نه برای خود و نه برای سایر دولت‌ها کارساز نیست.

انتهای پیام/
24-news.ir/vdcci1qs12bqi08.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما