تاریخ انتشارچهارشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶
از ماه ها قبل از برگزاری انتخابات در سرزمین های اشغالی، کارشناسان داخلی، خارجی و غربی و از جمله مقامات آمریکایی، نسبت به روی کار آمدن دولت راستگرای افراطی در فلسطین اشغالی مکررا هشدار دادند.
بن گویر و اسموتریچ؛ کانون های بحران و مشکل سازی برای دولت نتانیاهو
به گزارش خبر24، در تمامی این هشدار ها یک مسئله مشترک وجود داشت: نگرانی از روی کار آمدن و قدرت گرفتن افرادی مانند ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ. 
کارشناسان عبری زبان، عرب زبان و غربی صراحتا به این موضوع اشاره و هشدار میدادند که در صورت روی کار آمدن دولت راستگرا و به تبع آن، قدرت گرفتن افرادی مانند اسموتریچ و بن گویر، رابطه رژیم صهیونیستی با کشورهای غربی و آمریکا، دچار مشکل و مسائل مختلف خواهد شد. 
طولی نکشید که در پنجمین انتخابات متوالی در سرزمین های اشغالی، نتانیاهو با همراهی احزاب تند و افراطی توانست با کسب اکثریت آراء، یک دولت ائتلافی راستگرا را تشکیل دهد. یونی بن مناحم کارشناس برجسته عبری زبان در صفحه توییتر خود اینگونه به پیروزی نتانیاهو واکنش نشان داد : "دولت آمریکا از نتایج انتخابات اسرائیل بسیار ناامید است. " 

جو بایدن حدود دو ماه بعد از پیروزی نتانیاهو در انتخابات و پس از شروع به کار دولت جدید رژیم صهیونیستی به وی تبریک گفت، تبریکی سرد و با لحنی هشدار آمیز. جو بایدن در همان ابتدا و تبریک خود به نتانیاهو این موضوع را گوش زد می کند: «آمریکا به حمایت از راه حل دو دولتی و مخالفت با سیاست‌هایی که عملی شدن این راه حل را به خطر می‌اندازد یا با منافع و ارزش‌های متقابل ما در تضاد است، ادامه خواهد داد».

در واقع این سخنان جوبایدن و یا هشدارهای پیشین مقامات و کارشناسان صهیونیستی، غربی و آمریکایی، هشدار تنها معطوف به بنیامین نتانیاهو نبود، بلکه در اصل هشدار در رابطه با عناصر و اجزای تشکیل دهنده این دولت جدید بود. عناصری که از هیچ گونه اظهار یا اقدام نژادپرستانه، خشونت آمیز و تحریک کننده علیه فلسطینیان، اعراب اسرائیلی و مسلمان ابایی نداشته و پس از بدست گرفتن قدرت، با صراحت و وقاحت تمام، اظهارات، طرح های خطرناک و شدیدا فاشیستی خود بر علیه فلسطینیان و اعراب را مطرح کردند.

میتوان گفت امروز بخش اعظم مشکلات و مصائبی که دولت ائئلافی نتانیاهو دچار آن است، اظهارات و اقدامات اسموتریچ و بن گویر است. مشکلاتی که هم در مسئله برخورد با فلسطینیان ایجاد شده است و همچنین مشکلاتی که در داخل ائتلاف دولت نتانیاهو و درگیری های داخلی رخ داده است.

اسموتریچ طی کنفرانسی در فرانسه گفت که «چیزی به نام مردم فلسطین وجود خارجی ندارد». او طی اظهارات دیگریخواستار محو کردن شهرک فلسطین حواره شده بود. ایتمار بن گویر در توییتی که در حمله به ایمن عوده، عضو عربی کنست اسرائیل نوشت، اینگونه متن توییت خود را آغاز کرد: تروریست!!! تروریست!!! تروریست!!! تروریست!!! تروریست!!! تروریست!!! من فریاد می زنم و هشدار می دهم که او یک خطر امنیتی برای اسرائیل است. بن گویر عادت زیادی دارد تا از کلمه تروریست دفاع کند، در واقع منظور او، فلسطینیان هستند که در دفاع از سرزمین ها و خانه خود در مقابل تهاجم صهیونیست ها ایستادگی می کنند. وی همچنین پس از تعرض به حریم مسجدالاقصی سخنان تحریک‌آمیز همیشگی خود را تکرار کرد و مدعی شد: «حاکمیت قدس از آن اسرائیل است و تهدیدهای حماس هیچ فایده‌ای ندارد». او همچنین خواستار پیگیری مسئله تخریب روستای خان الاحمر و بیرون کردن ساکنین فلسطینیان آن توسط دولت رژیم صهیونیستی است.

پیامدهای اقدامات نژادپرستانه اسموتریچ و بن گویر علیه فلسطینان، حتی به داخل فلسطین اشغالی هم محدود نشده و برای نتانیاهو در سطح مسائل منطقه ای و خارجی نیز دردسر درست کرده. اظهارات نفرت آلود این افراد، باعث به خطر انداختن روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که به توافق نامه های ابراهیمی پیوسته اند شده است و حتی مقامات دولت جو بایدن نیز، نسبت به این اظهارات، واکنش نشان داده اند.
یونی بن مناحم، کارشناس صهیونیست در یکی از توییت های خود اینگونه می نویسد: "به گفته منابع سیاسی در اورشلیم  (قدس اشغالی)، دولت بایدن برای نتانیاهو روشن کرد که تسلیم شدن در برابر فشارهای بن گویر و اسموتریچ در مورد وضعیت موجود و مسجد الاقصی و سیاست شهرک سازی در اراضی کرانه باختری، می تواند بر هماهنگی امنیتی بین اسرائیل و آمریکا در مورد ایران تأثیر بگذارد".

قابل ذکر است که پس از پیروزی ائتلاف راستگرایان در انتخابات سرزمین های اشغالی، وب سایت هاآرتص در گزارش خود نسبت به عواقب و پیامد حضور افرادی مانند اسموتریچ و بن گویر می نویسد: روشن نیست که نتانیاهو چگونه رفتار این بلوک افراطی را متعادل خواهد کرد، اما چنین "تاخت و تازی به سمت پرتگاه" (کنایه از سیاست های افراطی این افراد) می تواند هزینه گزافی برای اسرائیل داشته باشد - هم در روابط با کشورهای عربی و هم در روابط با اروپا و ایالات متحده.
ماهیت و ذات رژیم صهیونیستی، یک ماهیت تبعیض آمیز و خشونت بار است، چیزی که هفتاد پنج سال است جهانیان شاهد آن هستند، اما این سوال پیش می آید که یک شخص چقدر میتواند نژاد پرست، خشونت طلب و به معنی واقعی کلمه فاشیست شود که حتی در داخل رژیم صهیونیستی نیز درباره اقدامات و رفتار آنها نگرانی وجود داشته باشد.
این مسئله جدا از درگیری های داخلی در دولت ائتلافی نتانیاهو است که مسبب آن بن گویر و اسموتریچ هستند. «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارای این رژیم در راس وزرایی هستند که معمولا از نتانیاهو نافرمانی می کنند و نتانیاهو سعی در مهار آنها دارد.

در هفته های گذشته، بن گویر و حزب او به دلیل اینکه دولت به برخی از وعده های خود عمل نکرده بود، حضور در جلسه دولت و شرکت در رای گیری کنست را تحریم و به نتانیاهو و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، بایت سیاست ها و اقدامتشان، حمله کردند، بن گویر حتی با نتانیاهو قطع رابطه کرد و از همکاری با نمایندگان و فرستاده های نتانیاهو خود داری میکرد. رئیس کمیته اقتصادی کسنت و عضو حزب لیکود در واکنش به سخنان انتقادی بن گویر در هفته های گذشته، گفت: «آنها (بن گویر و حزب قدرت یهود) زمینه سقوط دولت را ایجاد می کنند. آنها نمی توانند دولت را تهدید کنند و دیگر پای رای گیری در کنست نیایند، این اقدام درستی نیست». کتی شطریت، عضو کنست و حزب لیکود نیز در واکنش به سخنان بن گویر نیز گفته بود: «حزب قدرت یهود پست‌های اساسی در دولت و کمیته‌ها دریافت کرد. این معنا ندارد که مدام اسلحه روی سرمان باشد (کنایه از تهدید مستمر). این ناراحتی بن گویر و حزب قدرت یهود ناشی از کمبود تجربه است».

اسموتریچ نیز به همین منوال، مشکلاتی برای دولت نتانیاهو داشته است. در ابتدای کار، اسموتریچ بر سر تصدی وزارت جنگ با نتانیاهو دچار اختلاف شد، مسئله ای که به یک مانع برای تشکیل دولت تبدیل شده بود، اظهارات خشونت بار و نژاد پرستانه وی علیه فلسطینیان، باعث واکنش کشور های عربی و دولت آمریکا شد، مسئله ای که کیفیت رابطه رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی در توافقات ابراهیمی را تحت تاثیر قرار داد. همچنین، در زمان اختلافات بر سر تعیین بودجه، او به نتانیاهو اعلام کرده بود که در صورت موافقت با اعطای بودجه اضافه به یکی از احزاب حریدی، از وزارت دارایی استعفاء خواهد داد.

بن گویر و اسموتریچ حتی با یکدگیر نیز دچار اختلاف و مشکل می شوند، در همین رابطه، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت تایید کرد اختلاف میان بن گویر و اسموتریچ، دو وزیر تندرو و حاشیه ساز دولت ائتلافی، باعث بحران عمیقی در میان وزرای نتانیاهو شده است.
در صورت ادامه این اقدامات و رفتارهای بن گویر و اسموتریچ، دور از دهن نیست که این دو تبدیل به عامل اصلی سقوط دولت نتانیاهو در آینده شوند.

 
24-news.ir/vdcevo8zpjh8wzi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما