اصلاحات در پی برخی رفتارهای بزرگان این جریان با انتقادات و اعتراضات جوانان این جبهه مواجه شده است.
به گزارش خبر۲۴، بر اساس تحقیقات و رصد کارشناسان سیاسی، نسل جدید جریان اصلاحات موسوم به جوانان اصلاحطلب در پی برخی اقدامات سران این جریان سیاسی انتقاداتی را نسبت به آخرین وضعیت آن مطرح کردهاند. طی بررسیهای صورتگرفته، مشخص شد که در جلسات متعدد جریان اصلاحات، انتقاداتی از سوی طیفها بهویژه جوانان این جبهه طرح و بیان میگردد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
پرسشهایی که بعضا بیپاسخ میماند
منتقدین و جوانان اصلاحات نسبت به عدم پاسخگویی سران و نیروهای موثر این جریان، معترض هستند. آنها این عدم پاسخگویی را در کنار رفتارهایی چون ادعاهای همهچیزدانی برخی سران و اعضای پیشکسوت این جریان نقد کردهاند و نسبت به آن گلایهمندند.
منتقدین داخلی این جریان میگویند در اثر عدم پاسخ به پرسشهای آنها، ناکارآمدی این جریان پشت راهبردهایی همچون جامعهمحوری پنهانشده است. همچنین به علتهایی که بعدتر به آنها اشاره خواهد شد، اصلاحات به روحیهی خودی و غیرخودی تقسیم شده است.
نبود عذرخواهی و استبداد آرا به حد خود رسیده است
منتقدین داخلی این جریان تاکید دارند که روحیه عذرخواهی در جبهه اصلاحات وجود ندارد و سران این جریان در صورت وقوع اشتباه، تمایلی به عذرخواهی کردن ندارند. از طرفی وجود استبداد آرا در مجموعهی اصلاحات، وضعیت را به بدترین شکل ممکن تبدیل کرده است. جوانان این جریان معتقدند که در اثر این استبداد آرا، چهرههای عقلانی اصلاحات از این جبهه حذف شدهاند و این جریان به سمت خالصسازی میرود.
نتیجهی نهایی این رویه از سوی منتقدین، عدم تغییرات نسلی در جریان اصلاحات عنوان شده است که همان نسل قدیمی موضع انفعال در قبال انتخابات به خود گرفته و قصد دارد پروژهی عدم مشارکت در انتخابات را تئویزه کند. این امر نیز با اعتراضات داخلی نسل جدید جریان اصلاحات همراه بوده است.
اصلاحطلبان ساختاری تصمیمات جدید گرفتهاند
براساس اطلاعات دریافتی از اطلاحطلبان ساختاری در آخرین جلسات خود، رادیکالهای این جریان با بررسی شرایط سیاسی-انتخاباتی برخی برنامهها را به شکل محورهای کلی درآورده و بر اجرای آن تاکید دارند. این محورها در چهار بخش عبارتند از:
یک. اصلاحات قصد دارد با برجستهسازی رد صلاحیتها ضمن عدم اعلام نظر برای انتخابات مجلس، برای این جریان سیاسی، اعتبارآفرینی کند.
دو. اصلاحات در دومین محور از اقدامات جدید خود قصد دارد با تاکید بر ماموریتهای رسانهای، تداوم مدیریت به دست اصولگرایان را به عنوان یک خطر عنوان و به جامعه القا کند.
سه. اصلاحات میخواهد نیروهای اصولگرا را توسط خودشان مهار کند. آنها برای تحقق این هدف به صورت نیابتی از برخی نیروهای اصولگرا بهره میبرند. از طرفی با مشغولسازی مهرههای اصولگرا به خود و ضریب دادن به اختلافات موجود در پی مدیریت جریان اصولگرایی و نمایش آن به عنوان جنگ قدرت، بر مهار نیروهای اصولگرا از سمت خودشان تاکید میکند.
چهار. در آخرین محور آنها در نظر دارند بر ارائهی لیست برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، تاکید کنند.