رسانه های اصلاح طلب با توجه به برگزاری مجمع عمومی جبهه پایداری می کوشند تا به موجب آن به القای اختلاف و رقابت سنگین میان طیف های مختلف اصولگرایی پرداخته و از دیگر سو از یارکشی های انتخاباتی در این جریان سخن به میان بیاورند.
به گزارش خبر24، رسانه های اصلاح طلب در این زمینه تاکید دارند که در شرایط کنونی ایثارگران انقلاب اسلامی، رهپویان انقلاب اسلامی و شخص زاکانی تصمیم به ایستادن در کنار حدادعادل در شورای ائتلاف گرفته و از دیگر سو نیز شاهد ائتلاف نانوشته میان حزب پایداری و دولتی ها هستیم.
این رسانه ها با تاکید بر اینکه حالا دو رقیب انتخاباتی در جریان اصولگرایی روشن شدهاند؛ مبنا - یا همان شانا- با راهبری غلامعلی حدادعادل در حمایت از محمد باقر قالیباف و در ائتلاف با علیرضا زاکانی و ایثارگران در مقابل جبهه پایداری و دولت رییسی، تاکید می کنند تردیدی نیست که بخشهای مهمی از دولت ابراهیم رییسی سعی جدی دارند تا نیروهای نزدیک به خود را به مجلس بفرستند. در ارزیابی انتخاباتی با چشمانداز کلانتر، قالیباف و رییسی میتوانند رقبای جدی یکدیگر در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۴ باشند.
بنابراین طبیعی است که رییسی و دولتش سعی کنند تا با تغییر رییس مجلس بعدی از همین حالا صحنه معادلات انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم را به نفع خود تغییر دهند. برای تحقق این مهم هم چه طیفی بهتر از جبهه پایداری که هم با قالیباف زاویه جدی دارد هم تحت هر شرایطی حامی رییسی باقی میماند.
رسانه های جریان اصلاح طلب اما در ادامه در خصوص تحلیل خود نیز در خصوص آرایش سیاسی سایر تشکل های جریان اصولگرایی تاکید دارند که شورای وحدت سعی دارد تا با احیای جایگاه شیخوخیت و سالهای طلایی جامعتین دوباره نقشی در محافل تصمیمگیری اصولگرایی داشته باشد. آرزویی که برای سنتیهای جریان راست عیب است و قابل تحقق نیست بنابراین در نهایت احتمالا با گرفتن سهمهایی هر چند محدود در لیستهای تهران و دیگر شهرها، این شورا نیز زیر علم شورای ائتلاف خواهد آمد.
این رسانه ها اما در خصوص نسبت جبهه پایداری و شریان نیز تاکید می کنند، نحوه خروج رسایی از جبهه پایداری یکی از دلایلی است که احتمالا نزدیکی این دو- جبهه پایداری و شریان- را کم میکند، اما دشمن مشترک یعنی قالیباف میتواند در دقیقه ۹۰ ائتلافهای جدید را شکل دهد.
در مجموع با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت؛
- جریان اصلاحات می کوشد تا برجسته سازی موضوع ردصلاحیت ها این مساله را اقدام علنی و رسمی دولت برای مدیریت و مهندسی انتخابات مجلس شورای اسلامی برسازی کند
- این جریان در گام بعدی می کوشد تا جریان اصولگرا را جریانی متکثر و دارای اختلافات جدی در حوزه کسب قدرت تعریف و تفسیر نماید
- اصلاح طلبان تلاش دارند تا گزاره رقابت میان قالیباف و رئیسی را مطرح و تمامی تحولات انتخاباتی را ذیل آن تحلیل کنند. به این معنا که شورای ائتلاف، ایثارگران، رهپویان، حداد عادل و باهنر و نهایتا شورای ائتلاف در دقیقه ۹۰ در یک سو و جبهه پایداری، حامیان دولت و نهایتا شریان در یک سوی دیگر و در برابر هم.
- اصلاح طلبان تلاش دارند علاوه بر این محورها، دوگانه اعتدال- رادیکالیسم را در میان جریان اصولگرایی برجسته سازند
- تاکید رسانه های اصلاح طلب بر این است که دولت به منظور هموار ساختن انتخاب مجدد خود در انتخابات ۱۴۰۴ چاره کار را در فتح مجلس می بیند.